6 Tips voor jouw voorjaarsschoonmaak

schoonmaakwerkzaamheden

 

De lente is begonnen en ineens krijgen wel allemaal zin om ons huis (en alles daarom heen) eens goed onder handen te nemen. Het liefste pak je alles gelijk aan, opruimen, schoonmaken en afvoeren maar waar moeten we beginnen? Woningontruiming Mobo heeft voor jou 6 tips op een rij gezet die zullen helpen bij jouw voorjaarsschoonmaak.

Tip 1 Maak een ToDo lijst

Het maken van een ToDo lijst werkt vaak heel motiverend en verhelderend. Van te voren duidelijk krijgen wat je allemaal wilt doen is handig maar leuker is het weg kunnen strepen van wat je al gedaan hebt.

Tip 2 Gooi de ramen open

Begin met lekker overal de ramen open te gooien. Frisse lucht, zuurstof en wat verkoeling tijdens het zwoegen.

Tip 3 Werk van boven naar beneden

Begin op zolder met opruimen en schoonmaken, hierdoor maak je gelijk opslagruimte vrij voor alles wat je op de andere verdiepingen tegen gaat komen en op wilt slaan. Bovendien is niets meer frusterend dan een opgeruimde woonkamer die vervolgens een groot deel van de dag dienst gaat doen als tijdelijke opslag en weer opnieuw schoongemaakt moet worden.

Tip 4 Categorieën

Maak tijdens het opruimen categorieën; Bewaren, Weet ik nog niet, Mag weg (hierbinnen kan je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen Marktplaats, Kringloop en Grofvuil). Breng alles dat weg mag direct naar de “tijdelijke opslag” zoals de woonkamer of garage. De categorie Weet ik niet kan je later altijd nog eens goed doorlopen maar het hanteren van deze categorie zorgt ervoor dat je het tempo tijdens het opruimen erin houd.

Tip 5 Ruimte voor ruimte

Werk aan 1 ruimte tegelijk en ga pas de volgende ruimte opruimen als de vorige helemaal klaar is. Hierdoor bouw je automatisch rustmomenten in en stiekem kleine overwinningen. Verschoon ook na iedere ruimte je sopje.

Tip 6 Volgorde

Tijdens het opruimen kan het handig zijn om een bepaalde volgorde aan te houden. Begin bijvoorbeeld altijd met het afhalen van het bed, hier komt vaak veel stof bij vrij en het zou vervelend zijn als je bijvoorbeeld al hebt stof gezogen.

Waar wij kunnen helpen

Duizelt het al? Zie je op tegen het opruimen en afvoeren van je spullen? Geen probleem! Woningontruiming helpt bij het het zware werk. Wij komen langs, ruimen op en voeren alles netjes af naar de juiste organisaties.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Klik dan hier.